Een sterk en authentiek employer brand is essentieel om geschikt talent aan te trekken. Potentiële kandidaten kijken namelijk niet alleen naar een functieomschrijving voordat ze gaan solliciteren. Ook het beeld dat zij hebben van een bedrijf speelt mee in de beslissing om te reageren op een vacature: wat is de bedrijfscultuur? Wat voor soort mensen werken er? Wat zijn de waarden van het bedrijf? Welke mogelijkheden biedt het bedrijf voor persoonlijke en professionele ontwikkeling?

Dit beeld wordt voor een groot deel gevormd door jouw communicatie-uitingen. Het is daarom belangrijk dat deze communicatie-uitingen naadloos aansluiten bij de identiteit van jouw bedrijf. Fotografie en video vervult hierbij een belangrijke rol. Staan er op jouw site bijvoorbeeld portretfoto’s van werknemers in pak met een boekenkast op de achtergrond? Dan vertelt dit de kijker dat de bedrijfscultuur formeel en traditioneel is. Breed lachende mensen in speelse poses? Dan maken jullie een energieke en benaderbare indruk. Onverwacht gebruik van kleuren, compositie of attributen? Dan is er bij jullie veel ruimte voor creativiteit. Kortom, jouw keuze in beeld en stijl communiceert wat voor soort bedrijf je bent. Met goede foto’s en video’s vergroot je dus de kans dat je precies die mensen aantrekt die passen bij jouw bedrijf.

Als je gebruik maakt van slechte beelden heeft dat echter een averechts effect op jouw employer brand. De door jou gekozen foto’s en video’s zijn namelijk representatief voor jouw bedrijf. Zien jouw beelden er onprofessioneel uit, dan maak je een onprofessionele indruk. Zelfs als je gebruik maakt van professionele foto’s en video’s kun je de plank misslaan, bijvoorbeeld als de beelden overduidelijk in scène zijn gezet, of als je vooral gebruik maakt van stockmateriaal. Bovendien is het zo dat een sollicitant op basis van het beeld dat je schetst een bepaalde verwachting opbouwt van jouw bedrijf. Als de realiteit niet aansluit bij deze verwachtingen, loop je het risico dat de kersverse werknemer binnen de kortste keren weer vertrokken is.

Bij employer branding is goede visuele content dus onmisbaar. Wij willen je hier graag bij helpen. Neem contact op!

Hier kun je voorbeelden van ons werk bekijken:
Employer branding fotografie
Employer branding video’s
Bekijk hier onze werkwijze voor het maken van een bedrijfsfilm
Fotografie voor werken bij website en personeelswerving