Een wervingsvideo kan helpen om jullie bedrijf of organisatie te promoten bij potentiële werknemers. Wat komt er kijken bij het maken van een wervingsvideo? We leggen je het graag uit.

Een wervingsvideo laten produceren voor de juiste doelgroep

Voor een wervingsvideo nemen we een behoorlijk aantal clips op. Maar die clips tezamen vormen nog geen goede film. Denk dus eerste goed na over wat je wil communiceren, welk verhaal je wilt vertellen en wie je doelgroep is. Waarom moeten mensen bij jullie solliciteren? Waarom is het zo leuk om juist bij jullie te werken? Om dit soort vragen duidelijk te krijgen gaan we graag met jullie in gesprek. Op basis van dat gesprek kunnen wij een offerte voor een wervingsvideo maken.

Een wervingsvideo moet de juiste boodschap aan de doelgroep goed overbrengen. Aangezien je een korte, krachtige video wil hebben, moet je nadenken over de sterke punten van jouw bedrijf. Wat wil je welke doelgroep vertellen? En, hoe kun je jouw verhaal het beste in een wervingsvideo verwerken?

Een script schrijven

Een script is niet zomaar een stuk tekst met wat losse ideeën, maar is speciaal geschreven voor jullie video om de doelgroep te raken. Omdat het laten schrijven van een script in de begin fase van de videoproductie ligt is het erg belangrijk dat het script goed is. Bij een video voor een wervingscampagne is het overigens niet zo dat je alle tekst moet uitschrijven. Het is belangrijk dat jullie eigen personeel authentiek overkomt. Dat gaat niet als je die mensen een stuk tekst uit hun hoofd laat leren.

Een goed filmscript voor werving van personeel ontstaat vaak door een goede samenwerking tussen een filmmaker en jullie HR-afdeling. We werken meestal op basis van een shotlist zodat wij weten wat nodig is voor de productie van een wervingsvideo. Zo’n shotlist wordt gemaakt nadat een script is goedgekeurd door de opdrachtgever. Voordat we gaan filmen is er dus al behoorlijk wat denkwerk verricht.

Naast een wervingsfilm ook foto’s laten maken?

Wij zijn twee creatieven die film en fotografie produceren. Francis produceert films en Wilmar is fotograaf en cameraman. De verschillen tussen het maken van foto’s en een film zijn behoorlijk. Denk aan verschillen in statieven, licht en geluid. Voorbeelden van wervingsvideos kun je hier bekijken: Arbeidsmarktcommunicatie video. Foto’s die gemaakt zijn voor arbeidsmarktcampagnes staan hier: fotografie voor de arbeidsmarkt. In dit blog kun je lezen over de verschillen tussen film en fotografie.

Aantrekkelijke wervingsvideo of foto’s of beide?

Is het budget krap, en twijfel je tussen video en fotografie dan is het handiger te kiezen voor fotografie. Foto’s zijn makkelijker en sneller te maken en budgetvriendelijker. Maar een aantrekkelijke wervingsfilm is wel zo prettig om naar te kijken in plaats van foto’s. Heb je dus een duidelijk doel en een doelgroep die je een interessant verhaal wil vertellen? En dat op een leuke, onderscheidende manier? En kun je een budget bepalen op basis van realistische kosten? Dan zou een wervingsvideo op je verlanglijstje moeten staan.